Работна среща на екипите за управление на МИРГ

На 26-27 септември 2011г. екипа на Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи:Батак-Девин-Доспат“ взе участие в първата работна среща на трите официално признати МИРГ в България, която бе организирана от Местна инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“ в Зеления образователен център в Шабла.
На проведената среща бяха поканени да присъстват Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в качеството си на Управляващ орган, Държавен фонд земеделие -Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), отдел „Рибарство и аквакултури” в качеството си на Междинно звено, Държавен фонд земеделие, отдел „Сертификация на разходите по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” в качеството си на сертифициращ орган и Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” в качеството си на одитиращ орган (ОСЕС). Всички поканени институции уважиха срещата със свои представители. На форума присъстваха още Джон Грийв и Таня Шумкова, представители на ФАРНЕТ (обслужващо звено, създадено от Европейската комисия, за да подпомага прилагането на мерките на ЕС за устойчивото развитие на рибарските райони (Ос 4 на Европейския фонд за рибарство), Местна инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“, както и членове на бъдещите потенциални рибарски групи.
Срещата беше първа по рода си и на нея се събраха заедно експерти на всички институции и организации, участващи в работния процес. Форумът са проведе в рамките на два дни, през които всяка една от организациите и институциите представи пред присъстващите целите, задачите и методите на работа, с които е ангажирана.
По време на срещата беше установено, че е наложително свикването на работна група, която да обсъди и подготви изменения в текстове от Наредба №15, които биха създали проблеми в работата на групите и беше взето решение да бъде направено общо предложение за създаването на такава.
Работна среща на екипите за управление на МИРГ
01/10/2011
 

Календар

«  
  »
П В С Ч П С Н
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Регистрация/Вход